
Zimski dani dobili su svoj slatki vrhunac – sezona krafni napokon je stigla! Fašnik kuca na vrata, a omiljena poslastica, mekana i mirisna krafna, ponovno je u središtu pozornosti. U kuhinji Trgovačko-ugostiteljske škole današnji ponedjeljak označio je početak sezone izrade krafni, sezona će trajati do kraja veljače.
-Krenuli smo dva tjedna ranije, kako bismo namirili sve ljude koji dolaze jer smo poznati po krafnama. To su krafne po tradicijskom receptu, odnosno bez aditiva. Idu osnovne namirnice – brašno, jaja, rum, šećer, kvasac, maslac, mlijeko. Naprave se krafne koje se potom režu i pustimo da se diže tijesto. Krafne zatim pržimo na ulju i puno marmeladom od marelice, rekao nam je Miroslav Herjavec, mentor kuharstva u TUŠ-u
Krafne rade učenici uz budno oko svojih mentora. Koliko su kvalitetne i ukusne krafne svjedoči nam njihove prodaja. Svaki dan se prodaju sve krafne koje se speku, i uz to uvijek se traži krafna više.
-Već je danas prvi dan i koliko god ispečemo odmah prodamo i tako će biti najvjerojatnije cijeli mjesec.
Krafne nisu skupe, cijena im je jedan euro.
-Mi ne tražimo zaradu na krafnama, prodajemo ih čisto da djeca nauče i vide proces izrade krafni i da si pokrijemo osnovne troškove, dodao je Miroslav Herjavec, mentor kuharstva u TUŠ-u
U Trgovačko-ugostiteljskoj školi tako možete probati tradicionalne krafne od marelice, a kako nam najavljuju tijekom veljače bit će u ponudi i od čokolade.