
Završni dan devete konferencije Raise the Bar, održan u petak, 28. ožujka, okupio je vodeće svjetske, regionalne i domaće stručnjake te brojne ugostitelje, koji su istražili prilike za razvoj i rast sektora. Konferencija se fokusirala na inovacije i njihov utjecaj na poboljšanje poslovnih procesa, kao i na značaj obrazovanja i profesionalnog usavršavanja zaposlenika u ugostiteljskoj industriji.
Po prvi put u sklopu konferencije je održano regionalno natjecanje barista u kojem su natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine pripremali dva espressa, dva cappuccina i dva alkoholna napitka na bazi kave. Uz to, pokazali su svoje znanje u blind tastingu espressa i umijeće izrade latte arta.
Prema ocjenama žirija, najbolji je bio Petar Spudić iz Leskovca Barilovićkog pokraj Karlovca, koji je proglašen najboljim baristom u regiji. Uz titulu najboljega, Petar je osvojioi nagradu u iznosu od 2.500 eura te priliku za sudjelovanje na natjecanju Caffe Vergnano World Cup u Italiji.