U sklopu studentskog projekta KARLO-ljupci, 11. lipnja u prostoru Studentskog centra Karlovac održat će se predavanje i radionica „Kava svagdašnja“. Posjetitelji će time moći saznati iskustva iz prakse, ali i postavljati pitanja vezana za nove trendove u svijetu kave.

U studentskom projektu KARLO-ljupci radi se o važnosti dobro pripremeljene kave u ugostiteljstvu. Zbog toga smo spojili dva smjera na Veleučilištu, prijediplomski smjer prehrambene tehnologije i ugostiteljstva. Unutar projekta imamo radionicu i kratko predavanje o važnosti kave nazvano “Kava svagdašnja” gdje ćemo pričati o tehnološkoj proizvodnji kave, a moći će se i degustirati različite vrste kava, rekla je studentica 2. godine prehrambene tehnologije u VUKA Darma Mareković.

Predavanje i radionica su otvorenog tipa, a sudionici će se upoznati sa sirovom i prženom kavom iz raznih zemalja te će pripremati i kušati napitke od izabranih kava, napomenula je Mareković. Ukratko je objasnila kako se pojavila ideja za radionicu kave.

-Uz podršku profesorice Sandre Zavadlav, koja nam predaje jedan od kolegija vezanih za kavu, napravili smo ovu radionicu. Približit će se cijela priča o kavi i njenoj važnosti u svakodnevnom životu.

Mareković je dodala kako će na organizirani događaj Veleučilišta doći i stručnjak iz prerade, pripreme i posluživanja napitaka od kave i kavovina. Pozvala je sve ljubitelje kave da dođu u što većem broju.

-Želim pozvati sve da u srijedu 11. lipnja s početkom u 11:00 sati u prostoru Studentskog centra u Karlovcu dođu i pridruže nam se u ovoj radionici. Na kraju prezentacije o kavi bit će i prezentiran i novi projekt o 3D desertima.

Uz predstavljanje projekta HRID – Hranjivi inovativni 3D-eserti, u sklopu predavanja predviđen je i neformalni kviz o kavi uz simbolične nagrade. Kombinacija učenja i degustacije jamčit će sudionicima nezaboravan doživljaj.