Uz njega su brojni naučili kuhati, na Instagramu ga prati oko 168 tisuća ljudi,  a danas je na domaćem terenu pripremao gulaš i bubble bread s Karlovačkom pivom – on je Saša Vukić. Prije 8 godina postao je popularan diljem zemlje, ali i izvan granica naše domovine.

– Zainteresiranost je vrlo visoka bez obzira što je temperatura vrlo visoka. Bit će fini pivski gulaš i pripremao sam pivski bubble bread od Karlovačkog Lager piva. Mislim da će to biti idealna kombinacija bez obzira na temperature. Tajna uspjeha? Upornost, marljivost i iskrenost. Ako mi nešto ne uspije, niti ne objavljujem na društvenim mrežama. Makar, u samom početku moje karijere kuhanja, bilo je trenutaka kad sam morao sam sebi progledati kroz prste, međutim, posljednje 2 – 3 godine zaista želim to dovesti na profesionalan nivo da čovjek kad isprobava recept i gleda moje videe, ispadne mu identično kao i meni kod kuće, rekao je Saša.

Saša je prije nastanka „Sašine kuhinje“ godinama radio u automobilskoj industriji, a onda mu je ljubav prema kuhanju preokrenula život. Na putu do zvijezda, proces je bio spor, ali uspješan.

– Karijeru sam započeo s tijestima. Razvlačenje bureka, kiflica i pita. Ajmo reći, neka tradicionalna jela koja su uobičajena na ovim prostorima, koja ne iziskuju baš puno vremena, a s druge strane ne koštaju puno, pa su i financijski isplativa. Koristim svakodnevne namirnice i sastojke koji su u svakodnevnoj upotrebi, pa sam se, ajmo reći, i tu uvukao malo pod kožu pratiteljima. Nemam nekih kerefeka i izmišljotina. Najviše volim jesti na žlicu. Možda tako ne izgledam, ali pazim na prehranu posljednjih par godina, izjavio je Saša.

Uvijek je gušt predstaviti se domaćoj publici, a Sašu smo pitali je li zadovoljan organizacijom ovogodišnjih „Dana piva“ na što je imao jasan odgovor.

– Jako sam zadovoljan. Baš mi se sviđa. Sve se diglo na nekakav nivo. I ovdje u samom središtu grada sve je živnulo. Kraj je ljeta. Ljudi nemaju baš neke financije, jer su se istrošili na moru, ali ovdje gdje i nema puno šetača, mislim da je odlična lokacija za održavanje manifestacije. Otići ću na koncert Grše, dodao je Saša.

Uz Sašu, u današnjem Gastro kutku predstavio se i Damir Fluka, trener u prodaji, koji je govorio o povijesti i proizvodnji piva te pivskim stilovima. Program je vodio poznati voditelj, Dario Maradin, koji također dolazi iz Karlovca.

Atmosfera je odlična. Svi se veselimo super finom gulašu kojeg ćemo probati uz naše Karlovačko Ledeno pivo. Ja volim eksperimentirati u kuhinji. Moram priznati da se jako vrlo inspiriram sa Sašinom kuhinjom tako da uvijek volim probati nešto novo. Baš smo pričali kolega i ja sad da su ta jela koja se pripremaju s pivom jako zanimljiva, izjavila je Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih poslova u Heineken Hrvatska.

Vjerujemo da će nakon ove zanimljive i fine radionice mnogi pohrliti na Sašine društvene mreže i pronaći novi recept kojeg će s veseljem uvesti u svoje kuhinje.