Nakon višemjesečne pripreme i dokumentiranja svih aktivnosti prema standardima Guinnessovih rekorda, iz Londona je stigla i službena potvrda – štrudla koja je lani u rujnu izrađena u Jaškovu najdulja je štrudla na svijetu.
Duga je 1.789 metara i 38 centimetara, a za njenu izradu utrošeno je čak 858 kg brašna, 653 kg jabuka, 260 kg grožđa i niz drugih sastojaka. Zahvaljući ideji o izradi štrudle za Guinnessa, priča o študli iz Jaškova obišla je svijet. Više od pola godine nakon velikog događaja, dugo čekani certifikat stigao je u Ozalj, točnije u turističku destinaciju Zeleno srce Hrvatske.
Obaranje Guinnessovog rekorda bit će samo uvod u brendiranje gastronomije ovog kraja. Naime, priča o štrudli dobit će i svoj nastavak. Planova je mnogo, a već za ovu jesen osmišljen je i novi turistički proizvod – ŠtrudlaFest koji će biti održan 4. rujna.
ŠtrudlaFest obuhvatit će predstavljanje najboljih eno i gastro posebnosti Karlovačke županije, ali i novu atrakciju – u planu je izrada višemetarske skulpture od jabuka, te profesionalno i amatersko natjecanje u izradi štrudle. U manifestaciji će sudjelovati i ovogodišnja pobjednica jedne od najgledanijih tv gastro emisija “3,2,1 kuhaj” Filipa Sorko.
Zaokružite na svom kalendaru 4. rujan i vidimo se na ŠtrudlaFestu.

