Poljoprivrednici, uzgajivači pivarskog ječma koji se koristi za proizvodnju Karlovačkog piva, posjetili su 29. kolovoza Karlovac. Radi se o tridesetak članova Kluba proizvođača ječma Karlovačko, a za njih je u slatkovodnom akvariju Aquatici bila organizirana stručna predavanja o pivarskom ječmu i ječmenom sladu koja su održali doc. dr. sc. Tomislav Kos sa Sveučilišta u Zadru, dr. Alojzije Lalić s Poljoprivrednog instituta Osijek te Nikša Mikulić, stručnjak za kontrolu kvalitete u kompaniji HEINEKEN Hrvatska. Nakon edukacije, posjetili su akvarij te druženje nastavili na Danima piva s predstavnicima pivovare i karlovačkim novinarima. Uz proizvođače, Karlovac su posjetili i predstavnici Poljoprivredno prehrambenog kompleksa Nova Gradiška, kompanije koja vrši otkup pivarskog ječma od poljoprivrednika.
Klub svake godine dodjeljuju i nagrade najuspješnijim proizvođačima odnosno onima koji su ostvarili najbolje rezultate u kvaliteti pivarskog ječma. Najbolji proizvođač pivarskog ječma u kategoriji za ozimi ječam je Gyula Kerekeš iz Baranje, a najbolji proizvođač u kategoriji jari ječam je Mario Živković iz Srijema. Sve količine pivarskog ječma, koji se proizvede u Hrvatskoj, sigurno otkupljuje Poljoprivredno prehrambeni kompleks. Siguran otkup omogućuje i suradnja s Karlovačkim i kompanijom HEINEKEN Hrvatska.
PPK-ov direktor Danko Vincetić ističe kako je 2017. bila najbolja godina otkad ugovaraju proizvodnju. ”Ove smo godine otkupili rekordnih 65.000 tona pivarskog ječma. Prinosi su bili iznimno dobri jer naš tim organizira, ugovara i tehnološki prati cijelu proizvodnju. S pivovarom iz Karlovca uspješno osnovali smo Klub proizvođača ječma Karlovačko kroz koji okupljamo proizvođače te im nudimo stručnu podršku. Rezultati toga vidljivi su kroz sve veći broj hektara na kojima je u našoj zemlji posađen pivarski ječam”, zaključio je g. Vincetić.

