Grad Karlovac i Čistoća pokreću projekt o održivom gospodarenju otpadom “Pametno odloži#BoljiKarlovac složi”. Projekt je vrijedan 1,2 milijuna kuna. Ministarstvo zaštite okoliša i energetike sufinacira milijun, a Grad Karlovac 200 tisuća kuna. Provodit će se tijekom 20 mjeseci, a prve aktivnosti započinju već danas s edukacijama po mjesnim odborima.

Grad Karlovac aplicirao je projekt Pametno odloži Bolji Karlovac složi na natječaj Ministarstva zaštite okoliša i energetike kojemu je svrha informiranje i educiranje građana. Ukupna vrijednost ovog informativno edukativnog projekta je milijun i dvjesto tisuća kuna.

Prema riječima gradonačelnika Damira Mandića, projekt je kreativno djelo Gradske uprave, a obuhvaća niz različitih aktivnosti koje će se provoditi tijekom sljedećih dvadeset mjeseci, a prve započinju večeras. Predstavnici Grada i Čistoće održat će edukativne radionice po Mjesnim odborima.

Za sve projekte Ministarstva koji su u najavi mi smo već sada spremni, kaže gradonačelnik. Radi se o sortirnici, kamionima za Tvrtku Čistoća, kompostani pa će zajedno s edukacijama građana zaokružiti cijelu infrastrukturu za održivo gospodarenje otpadom.