
Štrudlafest ne bi bio zanimljiv da nema tajnog recepta za uspješnu štrudlu. Od samih početaka ove slatke manifestacije, prisutne su Dragica Lesić i Đurđica Rožić koje uživaju u izradi i pećenju raznih štrudli. S obzirom na brojne pozitivne komentare, Dragica i Đurđica postale su ambasadrice ove manifestacije u Jaškovu.
– Svake godine s ponosom dođemo na Štrudlafest. Naši dojmovi su izvrsni i dokle god će biti ova manifestacija, mi ćemo dolaziti. Nije nam teško jer mi to radimo s voljom, objasnila je Dragica Lesić
Prije samog svečanog otvorenja, zajedničkim snagama ove dvije karlovačke kuharice sve posjtitelje su oduševile svojom uspješnom i brzom izradom štrudle, a glavni sastojak ove godine bile su domaće kruške.
– Za ukusnu štrudlu potrebno je izraditi fino tijesto od 4 sastojka – meko brašno, 3 dcl ulja, 3 dcl vode i prstohvata soli. Potrebno ga je dobro zamijesti da bude svilenkasto i pustiti ga da odstoji u vrećici koja je malo pouljena pola sata. Na kraju, dodamo nadjev po želji, izjavila je Đurđica Rožić
Đurđica uživa i u izradi torti te raznih kolača te smatra da je dosta uspješna u kuhinji.
Štrudlu su naučile peći od svojih baka, a sve su usavršile otkako je krenula cijela priča sa najdužom štrudlom i Štrudlafestom. Smatraju da se originalna povitica ili štrudla pravi od jabuke ili sira no mašti na volju odlična se štrudla može napraviti od raznog voća, višanja, šljiva ili malina. Kao ambasadorice Štrudlafesta, ove simpatične gospođe imaju i posebnu odoru po kojoj ih posjetitelji odmah prepoznaju.