
Cijene svega otišle su gore. Tako je i s kupusom, namirnicom koja je u jesensko i zimsko vrijeme neizostavna na tanjurima, spremljena u različitim oblicima.
U potrazi za kupusom obišli smo karlovačku tržnicu. Prodavači nam kažu da je cijena kupusa sada za dvije kune veća.
– Sve je poskupilo, svi se žale, a fala Bogu tako mora bit. Nitko ne može ništa. Vidite da svi samo hodaju, malo kupuju, jako loše, kaže nam Nada Vukić.
Kupusa je sve manje, suša pa velike oborine, sve je to utjecalo na značajno manji prinos. Kumice na tržnici potvrđuju kako je upitno hoće li kupusa uopće biti u njihovim povrtnjacima.
– Suša je bila pa ga ima slabo. Slabo je raslo, vidjet ćemo hoće li šta biti ili ništa, kazala je Marica Šegina.
– Nekome je skupo nekome nije, kak je koji pri novci, to je tak. Najbolje mi je jesti kuhano kiselo zelje, malo sa grahom i špekom, to je super, bez špeka nema ništa, i to naš domaći, kazala je Jana Rožić.
Da je kupus najbolji kad se kuha s mesom potvrđuje i Marica.
– Najbolje je s mesom, unutra malo suhe svinjetine, sarma…