Specijaliteti u dvorištu Turističko-ugostiteljske škole postali su uobičajena atrakcija Karlovčanima. Miomirisi raznovrsnih jela šire se Radićevom ulicom svakog drugog petka. Ideja je to koja je pokrenuta u školi prije godinu dana, a cilj joj je promovirati zanimanje kuhara i konobara među mladima.

-Važno je da sugrađani vide što točno u školi radimo, naš rad teško se može vidjeti kada smo zatvoreni u učionicama i praktikumima. Iskoristili smo lijepo vrijeme kako bi pokazali što sve u školi učimo i radimo, rekao je ravnatelj TUŠ-a Damir Pleša.

Učenicima je ovakvo učenje, u praksi dobro, jer uz teorijsko znanje, dobivaju i praktično. Na koji način se priprema šaran na rašljama, mentor Igor Frketić objašnjava:

-Jučer smo šarana marinirali, dodali smo sol i domaću mljevenu slavonsku papriku. Najvažniji začin šaranu je prava živa vatra i dim. Za pripremu treba sat i pol za manje šarane, a tri za veće, rekao je Frketić.

Promocija kuharskog i konobarskog zanimanja u Turističkoj školi vezana je uz sezone, odnosno najviše se specijaliteta radi u jesen i proljeće, a prate i namirnice koje se tada najviše koriste u kulinarstvu.