ŠtrudlaFest u Jaškovu i ove godine razveselit će ljubitelje slatkog

Tradicionalni, 3. po redu, ŠtrudlaFest održat će se u nedjelju, 16. rujna na tri lokacije u Jaškovu – selu štrudle  na središnjoj pozornici, u kuriji Jaškovo te u restoranu Žganjer. Program započinje u 10 sati svečanim otvorenjem. Nakon zajedničkog razvlačenja prve štrudle, koju će razvući uglednici iz kulturno-političkog života Ozlja i drugih dijelova Karlovačke županije, cjelodnevno druženje nastavlja se uz brojne radionice.

Na 3. ŠtrudlaFestu pripremljeno je preko 60 punjenja štrudli, u ponudi će biti proizvodi pedesetak lokalnih OPG-ova, ponovo će raditi višemetarske skulpture od slame akademski kipar Nikola Faller, a posebno zanimljivo bit će djeci, koja će se moći vrtjeti na drvenom vrtuljku, jahati na ponijima te sudjelovati na zabavnim gastro – radionicama.

Ove godine u Jaškovu će se predstaviti koprivnički Renesansni festival, u čijoj će se kućici moći kušati podravske štrukle, i razne druge delicije od koprive, uključujući bregovsku pitu, koja se nalazi na listi nematerijalnih kulturnih dobara RH.

Udruga žena Bihać-Brekovica pripremiti će tradicionalnu štrudlu punjenu pekmezom od šljiva i orasima te druge bosanske specijalitete. Svakako atraktivne su gastro radionice, gdje će osim gostiju svoje tajne otkriti već legendarna teta Marica, ambasadorice štrudle iz Jaškova – sela štrudle, koja će podsjetiti sve prisutne na rekord postavljen 2015. godine, kada je u Jaškovu napravljena najduža štrudla na svijetu – od čak 1479,38m.

Na 3. ŠtrudlaFestu i ljubitelji mesa doći će na svoje zahvaljujući posebnoj mesnoj ponudi. Posjetitelji skloni umjetnosti moći će se družiti i s članovima Udruge likovnih autora Karlovca, koji će u sklopu manifestacije na licu mjesta stvarati novo djelo, dok će Keramika Nova održati radionicu tradicionalne izrade keramike na lončarskom kolu. Svi posjetitelji moći će probati mijesiti glinu i tanjuriće za štrudlu