U prometnoj nesreći na Maloj Jelsi teže ozlijeđena putnica u vozilu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira u Karlovcu i pet prometnih nesreća od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom, dvije s lako ozlijeđenom osobom  i dvije s materijalnom štetom.

Prometna nesreća u karlovačkom naselju Mala Jelsa dogodila se jučer u 11 sati. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 26-godišnjak koji je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem te automobilom prešao na suprotnu stranu kolnika gdje je prednjim dijelom automobila udario u prednji dio osobnog automobila talijanskih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 60-godišnji državljanin Italije. U osobnom automobilu talijanskih registarskih oznaka 64-godišnja putnica zadobila je teže ozljede. Protiv 26-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici su sinoć u Ozlju prilikom nadzora prometa utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,00 g/kg upravlja 49-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.