KABA

Vodstvo grada otputovalo na seminar u karmelićanski samostan u Hercegovini

KARLOVAC – Direktori karlovačkih gradskih tvrtki, ravnatelji gradskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, domova i Centra za socijalnu skrb, njih ukupno 40-ak, zajedno s gradonačelnikom Damirom Jelićem krenuli su danas na stručno usavršavanje u karmelićanski samostan sv. Ilije u Hercegovinu. Ovo je već drugi put da će boraviti u tom samostanu, a prvi su ga puta posjetili lani također u siječnju. Tada su ondje učili o jačanju međuljudskih odnosa i usavršavanju komunikacijskih vještina na temeljima poslovne etike, a koji su razlozi ovogodišnjeg putovanja ispričao nam je uoči polaska gradonačelnik Damir Jelić.

Ovih dana mnogo se pričalo o tome tko zapravo financira ovo putovanje. Kada su još krajem prosinca iz gradske uprave najavili odlazak na seminar, rečeno je samo to da troškovi organizacije stručnog usavršavanja neće teretiti proračun Grada Karlovca kao ni porezne obveznike, što su mnogi zamjerili prilikom posljednjeg izleta u Hercegovinu. Na pitanje tko onda plaća troškove ovogodišnjeg seminara, Jelić je odgovorio da dio podmiruje Karmel sv. Ilije, a dio sudionici seminara, koji su dali dobrovoljne priloge.

Osim financijske strane priče, mnoge je zanimalo i zašto je za odlazak na seminar odabran upravo samostan u Hercegovini, a ne neki bliži u Hrvatskoj, a evo kako to je to obrazložio gradonačelnik.

Jelić je odgovorio i na pitanje je li prošlogodišnji seminar urodio kakvim konkretnim rezultatom.

samostan_1

Zbog prašine koja se još lani digla oko odlaska gradskih dužnosnika na seminar u samostan gradonačelnik je obećao da će na sljedeći seminar biti pozvani i novinari, kako bi mogli objektivno izvjestiti što se tamo događa. Međutim, pozivnice za seminar ni ove godine nisu stigle niti jednom karlovačkom mediju. Gradonačelnik je pokušao odgovoriti zbog čega.

Seminar će trajati tri dana, a povratak gradonačelnika i suradnika u Karlovac planiran je u petak u večernjim satima.

Ples