KABA

Počeo 38. ZILIK

KARLOVAC – Karlovac je od danas opet u znaku umjetnosti. Po 38. puta održava se Zimska likovna kolonija – ZILIK, a već tradicionalno program je započeo likovnim radionicama u sklopu Malog ZILIK-a. U Domu za djecu “Vladimir Nazor” tijekom pet dana djeca iz karlovačkih škola i vrtića i djeca iz Dječjih domova širom Hrvatske družit će se s hrvatskim umjetnicima, s kojima će stvarati nova likovna djela. Među tridesetak umjetnika koliko će ih sudjelovati na ovogodišnjem ZILIK-u, našlo se mnogo poznatih imena. Pa je tako Mali ZILIK danas otvorila akademska slikarica i poznata pjevačica Jadranka Ivaniš – Yaya.

Kako to da se toliko poznatih imena našlo na popisu sudionika ovogodišnje Likovne kolonije ispričala je ravnateljica Dječjeg doma Maja Vučinić-Knežević.

ZILIK je svake godina i prilika da se djeca druže sa svojim vršnjacima i štićenicima ostalih dječjih domovima, te nauče nešto novo, ispričala je ravnateljica.

Nakon današnje prve radionice, u Maloj dvorani Gradskog kazališta Zorin dom bit će i službeno otvoren 38. ZILIK. Uz to, večeras će biti otvorena i izložba poznatog slikara Mersada Berbera. Večerašnje otvorenje uveličat će još dvije poznate osobe – operna pjevačica Sandra Bagarić i glumica Bojana Gregorić.

Inače, radionice će u Dječjem domu Vladimir Nazor biti nastavljene tijekom cijelog tjedna, pa će tako sutra s djecom crteže i kolaže raditi Gaella Gotwald.

Ples