KABA

U Centru za mlade u Grabriku Info centar i knjižnica

KARLOVAC – Udruge Carpe diem i Poluga novi su voditelji Centra za mlade u Grabriku. Ugovor na godinu dana, od 1. siječnja do 31. prosinca dvije su udruge protpisale s Gradom Karlovcem. Za rad Centra za mlade udruge Carpe diem i Poluga od Grada će dobiti 205.000 kuna, od čega 166.600 kuna ide udruzi Carpe Diem, te 38.400 kuna udruzi Poluga, čime će se financirati rad djelatnika udruga i troškovi prostora. Troškove nabave i održavanja opreme, materijalne i troškove usluga te promotivnih aktivnosti Centra, udruge će financirati iz drugih izvora.

U centru će od ove godine raditi Info centar za mlade, a bit će otvorena i knjižnica, pojasnio je voditelj Info centra Marko Petričić.

Uz novu web stranicu, na kojoj je i novi logo Centra za mlade, bit će objavljivan i info vodič za mlade, ispričao je novi voditelj Centra za mlade u Grabriku Domagoj Šavor.

Grad Karlovac je Centar za mlade otvorio u veljači 2008. godine s ciljem provođenja programa informiranja, edukacije mladih,udruga za mlade, te poticanje i razvoja kulture mladih i kapaciteta civilnog društva.