img_4231

KARLOVAC – Predstavnici županijske Koordinacije braniteljskih udruga reagirali su danas na optužbe koje je na njihov račun iznio predsjednik Zbora udruga ratnih postrojbi Domovinskog rata Karlovačke županije Vlado Benko. Naime, Benko se javnosti obratio ogorčen time što u organizaciji središnje svečanosti obilježavanja godišnjice priznanja Hrvatske u Karlovcu nisu sudjelovali svi branitelji s područja Karlovačke županije. Istaknuo je pritom kako Koordinacija ne predstavlja svih 22.000 branitelja i 30-ak domicilnih ratnih postrojbi koje su djelovale na području naše županije, već samo dio povlašenih udruga, najviše 1.000 članova  HVIDR-e i raznih interesnih grupa, registriranih kao udruge, na koje iz županijskog i gradskog proračuna odlazi najveći dio novca.

img_4246

Mario Mateša iz Koorinacije na to je odgovorio da mu je žao ako se netko nije osjetio pozvanim, no da on smatra da su u obilježavanje bili uključeni svi. Nabrojao je tu bivšeg zapovjednika 110. brigade Josipa Tomačića, zapovjednika 129. brigade Zvonimira Županića, zapovjednika specijalne policije Dražena Perkovića i druge visoke časnike iz 137. i drugih brigada.

Na ovogodišnjoj proslavi su sudjelovale i obitelji poginulih branitelja, a predsjednica njihove udruge Anđa Perak je zaključila da, bez obzira na političke opcije, moramo imati više razumijevanja i tolerancije jedni za druge.