KABA

Za gradsku upravu nema krize; zaposlenicima lani dijeljene nagrade od 8.843 do čak 62.027 kuna!

KARLOVAC – Iako se kada je riječ o mnogim stvarima pravdaju sveprisutnom krizom, po novčanim nagradama koje su tijekom prošle godine dodijeljene pojedinim zaposlenicima karlovačke gradske uprave, teško je zaključiti išta drugo osim da u gradskoj upravi i proračunu krizi zapravo – nema ni traga. Naime, bivši pročelnik za europske integracije Viktor Šegrt lani nagrađen bonusom od čak 62.000 kuna, službenik Zlatan Mekovec iz odjela za prostorno planiranje s gotovo 48 tisuća, bivša pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Vesna Ribar s nešto manje od 23 tisuće kuna, sindikalist Dražen Adamić s 20 tisuća i glasonovornica Andreja Barberić s gotovo 9 tisuća kuna.

Ove iznose primili su uz redovne plaće, a zaslužili su ih, kako stoji u Kolektivnom ugovoru, jer su se u obavljanju svojih poslova i zadaća posebno istaknuli u smislu kreativnosti, racionalnosti i ažurnosti, odnosno jer su postigli natprosječne rezultate rada od posebne vrijednosti i značaja za Grad Karlovac. Kojim su rezultatima nagrađeni zaradili ovolike novčane iznose, nije precizirano.

Inače, ove je podatke zatražio bivši HSP-ovac Domagoj Švegar, koji je nakon izlaska iz stranke zajedno sa svojim istomišljenicima pokrenuo i antikorupcijski mail s ciljem otkrivanja nepravilnosti u radu gradske uprave.