Gradonačelnici i načelnici općina potpisali Sporazum o zajedničkom gospodarenju otpadom

KARLOVAC – Župan Ivan Vučić jutros je s gradonačelnicima 5 gradova i 17 općina koliko ih ima u Karlovačkoj županiji potpisao Sporazum o zajedničkom gospodarenju otpadom na području Karlovačke županije. Riječ je o sporazumu kojim se utvrđuje njihov zajednički interes gospodarenja otpadom, zbog čega su se sve jedinice lokalne samouprave na području županije složile o zajedničkom vlasništvu nad Centrom za gospodarenje otpadom na Babinoj Gori. Što znači ovaj sporazum i što slijedi nakon njega potpisnicima je pojasnio župan Ivan Vučić.

Prije nego je stavila svoj potpis na Sporazum, gradonačelnicu Ozlja Biserku Vranić zanimalo je hoće li gradovi i općine redovito dobivati informacije o tome što će se točno događati na Babinoj gori, koliko će to koštati i tko će to financirati. Župan je obećao da će biti informirani, a detalje o tome tko će ubuduće bit nadležan za koji korak u vezi gosparenja otpadom objasnio je pročelnik županijskog Upravnog odjela za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša Marinko Maradin.

Preostaje još samo vidjeti što će o budućem Centru za gospodarenje otpadom na Babinoj gori reći lokalne eko-udruge nakon provedene javne rasprave. Javna rasprava trebala je, podsjetimo trajati do 10. siječnja, ali je upravo na traženje udruga produžena za 15-ak dana, što znači da njihovo mišljenje možemo očekivati krajem mjeseca.