KABA

Generalski Stol okupio “starčevićance“

GENERALSKI STOL – Petar Skukan izabran je za predsjednika ogranka HSP dr Ante Starčević u Generalskom Stolu. Osnivačkom sastanku uz članove Županijske organizacije ove stranke nazočila je i njezina predsjednica Ruža Tomašić.

Područje Generalskog Stola oduvijek je bio pravaški kraj, podsjetio je novoizabrani predsjednik ogranka Petar Skukan. Potvrđuje to i osobnimiskustvom. Novoosnovani ogranak starčevićanaca u Generalskom Stolu u početku će raditi na povećanju broja članova, najavio je novoizabrani predsjednik Ogranka.

Osnivačkoj skupštini u tom mjestu nazočili su uglavnom mladi, a to je i namjera HSP dr Ante Starčević, poručila je predsjednica stranke Ruža Tomašić. Ona je podsjetila da stranka sada okuplja oko 15 tisuća članova u više od 160 podružnica diljem Hrvatske.

starcevicanci-1

Prije osnivačkog skupa stranke, u mjesnoj knjižnici otvorena je izložba fotografija i dokumenata „Starčevićanstvo – pravaštvo u okružju Karlovca“. Predsjednik ogranka Matice Hrvatske u Karlovcu Ivan Pecoja tom je prigodom knjižnici predao dvjestotinjak knjiga, među kojima i dio dosadašnjih izdanja Matice Hrvatske.

starcevicanci

Sudionici osnivačke skupštine ogranka HSP-a doktor Ante Starčević i njihovi gosti u Generalskom su Stolu pod spomen-poprsje „ocu domovine“ stavili upaljene svijeće.

Ples