KABA

Gradonačelnik poručio potencijalnim kupcima Hotela Korane; ako ne mislite ulagati, odmah odustanite!

KARLOVAC – Gradonačelnik Damir Jelić uputio je danas poruku potencijalnim ulagačima zainteresiranima za kupnju Hotela Korane. Naime, devastirani hotel koji je nekada bio ponos Karlovca, a od kojega je danas preostala samo sramota i ruglo, čemu svjedočimo već puna dva desetljeća, trebao bi uskoro, nakon što završi procjena vrijednosti, ponovo biti ponuđen na javnoj dražbi. Svjestan da se radi o problemu koji za mnoge građane predstavlja simbol propadanja grada i nebrige o njemu, gradonačelnik Jelić poručio je potencijalnim kupcima da se ne javljaju na dražbu ako u projekt ne misle krenuti ozbiljno. Onima koji hotel namjeravaju kupiti samo da bi kasnije zaradili njegovom preprodajom, Jelić nedvosmisleno daje na znanje da u tome neće uspjeti, jer će, obećaje, u tom slučaju zemljište na kojemu se nalazi hotel, Grad prenamijeniti u zelenu zonu.

Gradonačelnik kaže da se na ovu poruku potencijalnim kupcima odlučio zbog zabrinutosti za budućnost Hotela Korane, a uvjeren je i da bi taj problem već bio riješen da je ovaj uvjet postavljen prilikom posljednje dražbe.

Na pitanje da li se na ovu poruku odlučio jer ima konkretna saznanja da će se na javnoj dražbi pojaviti netko s nečasnim namjerama, Jelić je odgovorio da takvih informacija nema, već da je njegova poruka preventivnog karaktera. Otkrio je međutim da ima informaciju o tome da postoje ulagači koji su zainteresirani za kupnju hotela. Bilo kako bilo, nadamo se da će ova poruka doći do ušiju onih koji planiraju istup na javnoj dražbi, a budući da je procjena vrijednosti hotela u samoj završnici, ta bi dražba trebala biti zakazana vrlo brzo.