laburisti_1

KARLOVAC – Hrvatski laburisti – stranka rada organizirala je u utorak u Karlovcu prikupljanje potpisa za pismo Vladi i zahtjevom za njenom ostavkom. O toj aktualnoj temi novinare su izvijestili predsjednik stranke Dragutin Lesar, potpredsjednici Zvonimir Međeral i Nikola Vuljanić te predsjednica karlovačkog ogranka Snježana Kirinić.

Nikola Vuljanić istaknuo je sedam grijehova zbog kojih ova Vlada mora odstupiti, a koja je počinila najprije mišlju, potom rječju a najviše djelom i propustom. Najvažnije razloge zbog kojih se traži ostavka Vlade, opisao je u nekoliko rečenica.

Zbog prikupljanja potpisa laburisti će i narednih tjedan dana biti u Karlovcu, poručio je Vuljanić, dok je potpredsjednik stranke Zvonimir Međeral podsjetio kako su laburisti na usluzi građanima. Žele da građani koriste mogućnost upućivanja otvorenog pisma Vladi jer navedenih sedam grijeha nisu ni slučajno blizu kraja popisa njihovih grijeha, naglasio je Međeral.

A sedam vladinih grijeha su oholost jer se vlast odmetnula od građana, pohlepa za apsolutnom moći i novcem, zavist prema vrsnijima od sebe, srdžba na sve one koji im se ne dive, blud jer zlorabi druge radi vlastita zadovoljenja, neumjerenost u nezasitnoj težnji za vlašću i lijenost ili nehaj u obavljanju posla za koji ih plaćamo.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/laburisti_galerija/*{/rokbox}

Aludirajući na nedavnu izjavu premijerke Jadranke Kosor kako će ova Vlada nacionalnim planom poticanja zapošljavanja zaposliti 150 tisuća ljudi te da nezaposleni nađu posao kao pastiri, laburisti su u Karlovcu bili i sa ovcom Šteficom koja je uz plavu vrpcu oko vrata imala i poseban broš. Na pitanje da li ovca simbolizira i narod koji Vlada striže, Dragutin Lesar je, stajajući kraj Štefice i natpisa „novo radno mjesto“, kazao kako je siguran da će vlada jako teško pronaći 150 tisuća pastira.

Hrvatski laburisti do sada su prikupili 28 tisuća potpisa, a slijedeće podatke objavit će u subotu. Kako imaju dosta poziva iz mjesta do kojih fizički ne mogu doći, omogućili su potpisivanje putem interneta, istaknuo je Dragutin Lesar i zahvalio svima koji su do sada imali građanske hrabrosti staviti svoj potpis na zahtjev za ostavkom Vlade.

Obrazac za pismo Vladi za njezinom ostavkom nalazi se na web stranici Laburista – www.laburisti.com.