Bajaga i Instruktori nakon 20 godina napunili Sportsku dvoranu

KARLOVAC – Sjajni subotnji koncert Momčila Bajagića Bajage i njegovih Instruktora u Karlovcu dokazao je; nakon 20 godina Karlovac je konačno spreman otvoriti vrata budućnosti. Premda su od početka Domovinskog rata prošla dva desetljeća, u Karlovcu do sada nismo imali prilike vidjeli nastup niti jednog srbijanskog izvođača, a odličan odaziv karlovačke publike na Bajagu i solidno, s oko 2.500 tisuće ljudi popunjena Školska sportska dvorana na Rakovcu, kao i izostanak bilo kakvih ekscesa, pokazali su da su Karlovčani konačno spremni ostaviti prošlost iza sebe, otvoriti nove vidike i priznati da dobra glazba ne poznaje granice.

Bajaga je koncert otvorio melankoličnom pjesmom “Grad”, nakon čega je pozdravio Karlovčane i rekao im koliko mu je drago da ponovo nastupa u njihovom gradu.

U nastavku je publiku zagrijao hitom “Verujem – ne verujem”, a uslijedila su gotovo puna dva sata starih, svima dobro poznatih hitova, od “Plavog safira”, preko “Ti se ljubiš na tako dobar način”, “Otkada tebe volim”, “Tišine” i “Samo nam je ljubav potrebna”. Budući da je koncert održan uoči Valentinova i da je simbolično najavljivan kao “Koncert za ljubav”, Bajaga je karlovačku publiku vratio u prošlost uglavnom ljubavnim baladama, koje su s njime pjevali od riječi do riječi, a evo kako je on sam komentirao nastup u Karlovcu.

bajaga2

Vjerojatno najoduševljenije koncertom bile su Karlovčanke kojima je Bajaga na kraju koncerta poklonio ruže, kao i obožavateljica Ivanka Tomić, kojoj je uz cvijet darovao i DVD player na kojemu će moći gledati snimke njegovih koncerata, što je omogućio organizator koncerta – tvrtka Creostar.