vatra

  • February 14, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Desetak dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Karlovačke vatrogasne zajednice dobilo je nove vatrogasne dočasnike. Oni su, nakon 83 sata nastave, pred ispitnom komisijom koju su sačinjavali Želimir Misir, Dragutin Foschio, Robert Hranilović, Stjepan Dobrinić i Željko Belavić, stekli zvanje vatrogasnog dočasnika. Glavni voditelj tečaja bio je Davor Vrbanić.

Nastava i ispiti za kandidate za vatrogasnog dočasnika za preostala dobrovoljna društva bit će organizirana na jesen. A  što novi dočasnici znače za dobrovoljna vatrogasna društva, pojasnio je Dragutin Rendulić, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Karlovca.

– Kao u svim zanimanjima, tako je i u vatrogastvu vrlo važno usavršavanje, a vatrogasni tečaj je i obveza koju mora provoditi Vatrogasna zajednica, kaže Dragutin. Rendulić. Cilj je da se sadašnji vatrogasci i vatrogasci prve klase još bolje upoznaju sa protupožarnom preventivom ali i sa odredbama koje propisuje Zakon o vatrogastvu.

vatrogasci_1

Tridesetak polaznika najoptimalnija je grupa za nastavu i polaganje ispita, objašnjava Rendulić, jer se tako postiže kvaliteta. Zato se već sada najavljuje novo osposobljavanje vatrogasaca karlovačkih društava, a koje će se organizirati najesen. I u toj grupi bit će tridesetak polaznika. Domaćin ispitima bio je DVD Velika Jelsa.