KABA

Počinje obilježavanje Tjedna psihologije; Prvo na redu predavanje “Ljubav i sreća”

HRVATSKA, KARLOVAC – U Karlovcu i Karlovačkoj županiji danas počinje obilježavanje Tjedna psihologije. Manifestaciju po četvrti puta organizira Hrvatsko psihološko društvo, a cilj je prikazati široke i različite mogućnosti pomoću kojih psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. Još jedan od važnih ciljeva ovog događanja jest razotkrivanje mita da samo osobe s ozbiljnim poremećajima mentalnog zdravlja posjećuju psihologe što je, na žalost, veoma često stereotipno gledanje na ovu struku. Tjedan pshilogije je, uz ostale razloge, organiziran upravo kako bi se suzbile takve predrasude. Budući da je danas Valentinovo, dan zaljubljenih, prvo predavanje u sklopu Tjedna psihologije ima prigodnu temu “Ljubav i sreća”. Predavanje će održati dr. Dubravka Miljković, a početak je u 18 sati u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić”.

Sutra, 15. veljače, je na redu predavanje na temu “Stres” koje će, također u Gradskoj knjižnici, s početkom u 19 sati, održati psihologinja Tarra Barat.

U srijedu, 16. veljače, u dugoreškoj gradskoj vijećnici u 19 sati poznata psihologinja Mirjana Krizmanić predstavit će svoje uspješnice “Tkanje života” i “Život s različitima”, a tijekom cijelog tjedna prigodnih će događanja u sklopu Tjedna psihologije biti i u Ogulinu. Između ostalog, ondje će u utorak, 15. veljače, psihologinje Dubravka Miljković i Majda Rijavec održati predavanje na temu “Odgoj – popustljiv ili strog?? Gdje su granice??”, koje počinje u 17 sati u Obrtničkoj i tehničkoj školi.

Obilježavanje Tjedna psihologije u Karlovačkoj županiji traje do 20. veljače.