HEP

  • February 18, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Zaposlenik HEP-a, Splićanin star 38 godina, kao odgovorna osoba i voditelj projekta Hidroelektrane Lešće, osumnjičen je za nesreću koja se 10. listopada 2010. godine dogodila u mjestu Otok na Dobri, općina Bosiljevo, kada je osobni automobil marke Mercedes, varaždinskih registracijskih oznaka sletio u akumulacijsko jezero, pri čemu su smrtno stradale dvije osobe 70-godišnjakinja i 25-godišnjak. Rezultat je to kriminalističkog istraživanja koje je trajalo više od četiri mjeseca, a kojega je Policijska uprava karlovačka provela u koordinaciji sa Županijskim i Općinskim državnim odvjetništvom u Karlovcu.

Istragom je utvrđeno da je 38-godišnji zaposlenik HEP-a propustio propisno označiti natpisima i upozorenjima te ograditi ogradom prometnicu Otok na Dobri – Trošmarija koja je potopljena punjenjem akumulacijskog jezera.
Zbog osnovane sumnje da je počinjeno Teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti protiv njega i odgovorne pravne osobe, Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno je Posebno izvješće, javili su iz PU karlovačke.