eu_ruralni_razvoj1

  • February 16, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Predstavnicima Karlovačke županije, Grada Karlovca i općina i gradova u Karlovačkoj županiji predstavljen je danas projekt koji provodi UNDP, Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj. Radi se o projektu pod nazivom “Potpora slabije razvijenim područjima u Hrvatskoj radi pripreme za Zajedničku poljoprivrednu politiku Europske unije i razvojnu politiku ruralnog područja uz smanjenje osjetljivosti na klimatske promjene”.

img_5663

Ovaj projekt provodi se na području pet županija, uključujući i Karlovačku, a financira se sredstvima Kraljevine Nizozemske.

Više o projektu ispričao je njegov voditelj Davor Bončina iz UNDP-a.

img_5658

Karlovačka županija, ali i čitava Hrvatska imaju velikih potencijala za razvoj ruralnih područja, pogotovo jer je prema europskim standardima samo grad Zagreb urbana sredina, a 90 posto naše zemlje je ruralno područje.

To je prednost koju treba iskoristiti, jer postoje programi preko kojih se može izvući sve više bespovratnih sredstava Europske unije, pojasnila je asistentica na projektu Katarina Drnovšek, koja je objasnila što je Leader program i kako se on može koristiti.

Više o Ledaer programu možete pronaći na njihovim internetskim stranicama ili ako imate ideje za razvoj svog kraja obratite se predstavnicima svoje lokalne zajednice.