inkasator

KARLOVAC – SDP-ov gradski vijećnik Miroslav Delić upozorio je jučer gradonačelnika Damira Jelića, ali i sve ostale građane, na, kako tvrdi, nezakonito poslovanje gradske tvrtke Inkasator. Delić smatra da Inkasator, time što građanima koji kasne s plaćanjem računa naplaćuje opomene u iznosu od 30 kuna, krši Zakon o zaštiti potrošača. Zbog toga je gradonačelnika i direktora Inkasatora Vlatka Ivku upitao tko će snositi odgovornost za visoku novčanu kaznu ako Državni inspektorat izađe na teren i ustanovi da se stvarno radi o kršenju zakona.

S Delićevim stajalištem o nezakonitosti naplate opomena, direktor Ivka, naravno, nije se složio. Smatra da je slanje opomena, ali i njihova naplata, potpuno legitimni postupak. Također je da je rekao Inspektorat već ranije posjetio Inkasator te da na slanje opomena tada nisu imali primjedbi.

Osim situacije s opomenama, direktor Inkasatora komentirao je i kritiku Udruge za zaštitu potrošača „Korana“, koja ga je javno prozvala zbog toga što nije ispunio svoju zakonsku obvezu osnivanja Povjerenstva za zaštitu potrošača. Ivka, doduše, smatra da Inkasator nije dužan osnovati takvo povjerenstvo jer nije davatelj javnih usluga, no ukoliko je to u interesu građana, direktor poručuje da će povjerenstvo ipak biti osnovano.