KABA

J. Benčić: SDP nema ništa s bojom!

KARLOVAC – Ulazna vrata na zgradi u kojoj se nalaze prostorije gradskog i županijskog odbora HDZ-a na Mažuranićevoj obali u Karlovcu jutros su osvanula obojana crvenom bojom. Djelatnica koja je jutros došla pred zgradu u kojoj je sjedište vladajuće stranke, bila je iznenađena te je pozvala policiju na očevid. Ubrzo je stigao i tajnik Županijskog odbora Ivan Krznarić.

Kako crvena boja asocira na SDP, za komentar smo zamolili predsjednika Gradske organizacije SDP-a Karlovca Josipa Benčića. Bio je iznenađen tim događajem jer je o njemu doznao upravo od novinara Trend radija:

– Od Vas sam dobio prvu informaciju i znam da crvena boja aludira na SDP, ali odgovorno tvrdim, kao čelnik Gradske organizacije SDP-a, da SDP nema ništa s tim vandalskim činom – rekao je Benčić.

Smatra da je to i određena poruka, obzirom na događaje posljednjih dana:

– Svi smo mi svjedoci što se sve zadnjih dana događa u Hrvatskoj i to je tako kad se dozvoljava da se vlast „valja“ ulicom, da cijelo vrijeme šutite i ne zborite o tome i gurate glavu u pijesak – smatra Josip Benčić. HDZ jednostavno mora preuzeti svoj dio odgovornosti za ovo što se događa u Hrvatskoj, zaključuje predsjednik Gradske organizacije SDP-a Karlovca Josip Benčić.

O eventualnom sudjelovanju SDP-eovog članstva na budućim prosvjedima, Gradska organizacija ove stranke u Karlovcu nije zauzela stav, kazao je Josip Benčić.