prosvjedi

KARLOVAC – Nakon što su svoje nezadovoljstvo radom aktualne vlade i sveopćom gospodarskom situacijom u zemlji izrazili građani Zagreba, Splita, Pule, Rijeke, Osijeka, Slavonskog Broda i Virovitice, i Karlovčani su odlučili reći „dosta!“ i dignuti glas protiv premijerke, njenih ministara i njihove politike. Kako nam je potvrdio jedan od organizatora karlovačkog prosvjeda, student Silvio Šimić, okupljanje građana već je prijavljeno policiji, a zakazano je za sljedeći tjedan, odnosno srijedu, 9. ožujka, na Trgu bana Jelačića u Karlovcu, na starom placu. U razgovoru za Radio 047 Šimić je objasnio da nema osobnih motiva za organizaciju prosvjeda, već samo želi pokrenuti ljude da pokažu svoje nezadovoljstvo i tako potaknuti promjene.

Studentska populacija, kojoj pripadaju i organizatori karlovačkog prosvjeda, podržava prosvjed i najavljuje svoj dolazak, kaže Šimić. Objašnjava da studenti, pred kojima se tek nalazi gotovo nemoguća misija traženja posla, ne vide perspektivu, ukoliko ne dođe do promjena. Osim studenata, organizatori na prosvjedu sljedećeg tjedna očekuju sve društvene skupine, od učenika, preko nezaposlenih, pa sve do umirovljenika, jer svi oni, upozorava Šimić, imaju mnogo razloga za nezadovoljstvo.

Organizatori ističu da se zalažu za miran i dostojanstven prosvjed, a sve koji nisu zadovoljni stanjem u Karlovcu, Karlovačkoj županiji i cijeloj zemlji, pozivaju da u srijedu u 19 sati dođu na središnji karlovački trg, Trg bana Jelačića. Očekuju da će odaziv biti velik, jer više od 12.000 nezaposlenih koliko ih je u Karlovačkoj županiji bilo na kraju siječnja definitivno pokazuje da se u Karlovcu i okolici ne živi dobro.