KABA

Apel s Borlina: “Spriječite ekocid u vodozaštitnom području!“

KARLOVAC – Karlovčanin Kristijan Horvat poslao je medijima pismo i fotografije kojima upozorava na ekocid u vodozaštitnom području vodovoda Borlin.

Tvrdi da se zbog nemara niza neodgovornih pojedinaca i službi za zaštitu zdravlja ljudi, događa najveće zagađenje vodocrpilišta vodovoda Borlin od njegovog postojanja.

Na fotografijama koje smo dobili može se vidjeti potok zagađen gumama, bačvama i ambalažom raznih kemikalija, a autor tvrdi da je riječ o potoku koji se nalazi u zaštitnom pojasu vodocrpilišta Borlin uz državnu cestu D6 i koji se slijeva u vodocrpilište. Mikro lokacija opasnog smetlišta navodno je pedesetak metara od crpne stanice vodovoda Borlin, s desne strane uz državnu cestu D6 prema Maloj Jelsi i Netretiću, kod prometnog znaka koji ističe da je riječ o zaštićenom vodozaštitnom području.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/potok/*{/rokbox}

Zabrinuti građanin koji je upozorio na ovaj problem želi potaknuti odgovorne službe da ga riješe i da zaštite građane, kako ne bi ugrožavali svoje zdravlje i zdravlje svoje djece pijući vodu iz karlovačkog vodovoda.