KABA

POGK Big Band u subotu u Karlovcu

KARLOVAC – Karlovački POGK Big Band u subotu, 12. ožujka, održat će svoj prvi samostalni koncert u Gradskom kazalištu “Zorin dom”.

Imedika

Riječ je o sastavu koji se Karlovčanima prvi puta predstavio lani na božićno-novogodišnjem koncertu, a osnovan je na inicijativu članova Puhačkog orkestra grada Karlovca, s ciljem da se karlovačkoj publici ponudi dodatna kvalitetna glazbena priča i približe dixeland jazz, swing, cool jazz, afro-latin jazz,klasika te ostali glazbeni stilovi. Članovi Puhačkog orkestra i ostali pridruženi glazbenici zainteresirani za ovu vrstu glazbe započeli su s probama lani u listopadu. U početku je to bilo desetak ljudi, da bi postupno broj članova Big Banda došao do željenog sastava od ukupno 18 glazbenika. Instrumenti koji čine sastav big banda su saksofoni, trube, tromboni, klavir, električna gitara, bas gitara te bubanj.

Na subotnjem koncert sastav će izvoditi skladbe Bennyja Goodmana, Colea Parkera, Glenna Millera, Louisa Prima te mnogih drugih autora. Karte se mogu kupiti na blagajni Zorin doma po cijeni od 30 kn.

Ples