KABA

Nezaposlenost i dalje raste

KARLOVAC – Kada smo mislili da crni podaci sa Zavoda za zapošljavanje ne mogu biti gori, novi podaci o broju zaposlenih govore upravo ono čega su se svi pribojavali; broj nezaposlenih je opet u porastu. Na kraju veljače 2011. godine u evidenciji Zavoda za zapošljavanje evidentirano je 12 285 nezaposlenih osoba, što je u odnosu na protekli mjesec povećanje od 0,1% odnosno za 15 nezaposlenih osoba.

Ipak, u odnosu na veljaču prošle godine došlo je do smanjenja nezaposlenosti za 4,7%.U veljači se na Zavod za zapošljavanje prijavilo 690 osoba, što je u odnosu na siječanj smanjenje za 183 osobe. Udio novoprijavljenih osoba u ukupnom broju nezaposlenih na kraju veljače iznosio je 5,6%. Novoprijavljeni najviše dolaze dolaze iz nekog oblika radnog odnosa i neaktivnosti, dok je manji broj nezaposlenih stigao iz redovitog školovanja. 

S druge strane, tijekom veljače je iz evidencije nezaposlenih odjavljeno 675 osoba, od toga 292 osobe zbog zaposlenja, dok je čak 140 osoba odjavljeno zbog nejavljanje Zavodu za zapošljavanje. 

Dobra vijest iz Zavoda za zapošljavanje je da su tijekom veljače iz evidencije nezaposlenih zaposlene 292 osobe, što je za 52 osobe više nego u prethodnom mjesecu.