face

KARLOVAC – Drugi po redu antivladin prosvjed u Karlovcu zakazan je za srijedu, 16. ožujka, u 19 sati na Trgu bana Jelačića. Za razliku od prošle srijede, kada su se organizatori, prijavljujući policiji okupljanje, ograničili samo na uži centar grada, zbog čega im je kasnije onemogućen prilaz Rakovcu, ovoga puta povorka će se moći kretati i ulicama izvan centra. Osim lokacija koje su obišli tijekom prvog prosvjeda, ovoga puta “šetači” planiraju posjetiti objekt nekadašnjeg kina Luxor na Dubovcu, proći pored Kauflanda i Bille, te preko Grabrika doći i do Rakovca, a posjetit će i zgradu Zavoda za zapošljavanje, najavio je jedan od organizatora, student Silvio Šimić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/repriza_1.mp3}

Najavljujući novi prosvjed, Šimić se osvrnuo na riječi gradonačelnika Damira Jelića, koji je organizatore prosvjeda javno pozvao da predlože konkretne ideje za promjene u Karlovcu.
– Gradonačelnik me nazvao dan nakon prvog prosvjeda. Zahvalio mi je na tome što je sve prošlo bez izgreda i uništavanja imovine. Istina je da me pozvao na razgovor, no još nisam odlučio hoću li to učiniti. Osobno nemam političkih ambicija, pa ću to prepustiti ostalima iz organizacije, ako pokažu takav interes – kaže Šimić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/repriza_2.mp3}

Svim Karlovčanima koji su prošle srijede izašli na ulice, organizatori su danas još jednom zahvalili na kulturnom ponašanju i povali ih da takvi budu i sljedećeg puta, te da se, naravno, odazovu u što većem broju.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/repriza_4.mp3}

No, istaknuli su kako ne žele da ovi prosvjedi bilo kome posluže za skupljanje političkih bodova. Zato su, kažu, članovi bilo kojih stranaka na okupljanje dobrodošli samo u ulozi običnih građana.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/repriza_3.mp3}