KABA

Sudjelujte i vi na festivalu “Nepokoreni grad 2011!“

KARLOVAC – Udruga „Domaći” poziva građane da im pošalju svoje radove na temu života u urbanoj sredini, koji će biti prikazani u sklopu ovogodišnjeg multimedijskog urbanog festivala nezavisne kulture „Nepokoreni grad”. U obzir dolaze fotografije i video uradci, ali i tekstovi, skice, nacrti, kolaži, isječci iz novina, stripovi, graffiti i web design, a svaki autor može prijaviti i više radova. Najbolji radovit bit će prikazani na festivalu „Nepokoreni grad” koji će ove godine biti održan nešto ranije nego inače, već krajem lipnja.

Projekt „Nepokoreni grad” pokrenut je još 2005. godine kada je održano i prvo izdanje festivala, a zamišljen je s ciljem poticanja aktivnog promišljanja javnosti o neiskorištenosti urbano-prostornih potencijala u gradu Karlovcu kao i pokretanja razvoja lokalne nezavisne kulturne scene uz upotrebu novih medija i tehnologija. Pokretači žele upozoriti na to da se ogroman broj napuštenih infrastruktura smještenih kako u širem gradskom prstenu tako i u samoj staroj jezgri grada pušta propadanju, te da odsustvo odgovarajućih strategija u rješavanju problema napuštenih prostora i propadanja stare gradske također pridonose izumiranju urbanih atributa Karlovca. Također upozoravaju da se u posljednjih 10-ak godina zajedno s marginalizacijom mladih u društvu dogodilo i nestajanje nezavisne kulturne scene karakteristične za kreativni i umjetnički izražaj mladih kroz razne vidove kreativnih i umjetničkih djelatnosti. Ovaj je projekt pokrenut upravo s namjerom da se javnost i lokalne vlasti zainteresiraju za rješavanje svih tih problema.

Materijale za sudjelovanje na ovogodišnjem izdanju festivala, udruzi “Domaći” možete slati e-mailom ili poštom, zaključno do 30. svibnja.

Ples