KABA

Dostavljene kandidacijske liste za lokalne izbore

KARLOVAC – Noćas u ponoć istekao je rok do kojega su Gradskom izbornom povjerenstvu trebali biti dostavljeni prijedlozi kandidacijskih lista za izbore za mjesnu samoupravu. Izbori će biti u nedjelju 3. travnja za Vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Sinoć, posljednjeg dana zaprimanja kandidacijskih lista u gradskom izbornom povjerenstvu za provođenje izbora za Vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora Grada Karlovca sjedili su predsjednica Marina Golubić i član Vlatko Kovačić. Provjeravali su donijetu dokumentaciju političkih stranaka potrebnu za predstojeće lokalne izbore. Naime, uz kandidacijsku listu dostavljaju se očitovanja svih kandidata na listi o prihvaćanju kandidature ovjerena kod javnog bilježnika ili izbornog povjerenstva.

kandidati_3

Najveću dokumentaciju imao je HDZ, a predao ju je predsjednik Gradske organizacije Damir Jelić. U pratnji su bili Nada Murganić, članica predsjedništva Gradskog odbora, Ivan Udžbinac, tajnik stranke i Stjepan Tvrdinić predsjednik karlovačke organizacije HSS, inače i koalicijskog partnera HDZ-a.

Gradski HDZ ima kandidate u svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima, dakle na svih 37 mjesta, kazao je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Jelić. Na 22 mjesta HDZ će biti sam, sa HSS-om bit će na sedam, a sa HSP-om na osam mjesta.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kandidati_1.mp3}

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Jelić uvjeren je će stranka na izborima i ovoga puta pobijediti.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kandidati_2.mp3}

O zajedničkim kandidatima HDZ-a i HSS-a potvrdio je i predsjednik karlovačke organizacije HSS-a Stjepan Tvrdinić. On je dodao i kako se u nekim mjesnim odborima i gradskim četvrtima ide zajedno sa pravašima, ali i samostalno.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kandidati_3.mp3}

Očekivanja su velika, kaže Tvrdinić koji se nada da će birači prepoznati važnost ovih takozvanih malih izbora te da će izaći na birališta.

Prijedloge kandidacijskih lista za izbore za mjesnu samoupravu sinoć je predala i Demokratska stranka umirovljenika Grada Karlovca. Ona je pripremila četiri liste i to za najveće gradske četvrti – Novi centar, Luščić-Jamadol, Grabrik i Rakovac. Smatraju da je to područje sa oko 30 posto ukupnog biračkog tijela u gradu Karlovcu. To je potvrdio predsjednik Demokratske stranke umirovljenika Karlovca Antun Purgar.

kandidati_2

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kandidati_4.mp3}

A kada na red dođu i izbori za Gradsko vijeće Karlovca, sadašnji vijećnik iz Demokratske stranke umirovljenika Antun Purgar nada se da u tom sastavu vijeća neće biti jedini iz Demokratske stranke umirovljenika.

Inače, izborna promidžba počinje od dana objave zbirne kandidacijske liste, što će biti najvjerovatnije danas, a najkasnije sutra, 16. ožujka i trajat će do 24 sata prije dana održavanja izbora, a taj datum je 3. travnja. Mogući su i eventualni prigovori na liste što se mora riješiti u roku od 48 sati, a nakon toga počinje predizborna kampanja, pojasnila je predizbornu proceduru predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva Marina Golubić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kandidati_5.mp3}

Posljednje što će se činiti bit će objava biračka mjesta i to najkasnije 8 dana prije održavanja izbora.