KABA

Karlovac dobio još jedan trgovački centar; Baumax zaposlio 70-ero radnika

KARLOVAC – Sedamdeset osoba dobilo je posao u prodajnom centru bauMax koji je jutros otvoren na Ilovcu. Karlovački bauMax jubilarno je, 150. prodajno mjesto ovog austrijskog trgovačkog lanca, koji osim u Hrvatskoj, posluje u još osam zemalja i zapošljava ukupno 10.700 djelatnika. Prodajni centar u Karlovcu sedmi je objekt ove tvrtke u Hrvatskoj, a na površini od čak 12.000 m² kupcima će nuditi širok asortiman iz područja gradnje, stanovanja, alata i opreme za vrtove.

Otvarajući karlovačku filijalu, predsjednik Uprave bauMaxa Martin Essl čestitao je zaposlenicima na odlično odrađenom poslu oči današnjeg otvorenja, te kazao da se nada da će zahvaljujući ponudi i cijenama u ovom prodajnom centru Karlovac zasjati novim sjajem.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/baumax_1.mp3}

Na otvorenju je bio i karlovački gradonačelnik Damir Jelić, koji je predsjedniku Uprave bauMaxa Martinu Esslu, koji je ujedno i predsjednik bečkog Rotary kluba, zahvalio na 6 milijuna eura uloženih u razminiranje Karlovca još 2002. godine. Također je istaknuo što dolazak bauMaxa na karlovačko područje znači za lokalno gospodarstvo.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/baumax_2.mp3}

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/baumax/*{/rokbox}

Unatoč krizi koja je vrlo teško pogodila Srednju i Istočnu Europu, Uprava bauMaxa u narednom periodu očekuje polako poboljšanje gospodarskih uvjeta, kako u cijeloj ovoj regiji, tako i u Hrvatskoj. Sudeći prema gužvi koja je jutros vladala u bauMaxu, čini se da će povećanju potrošnje doprinijeti i Karlovčani.

Uprava bauMaxa istaknula je prilikom otvorenja da u svom radu drži do socijalne osjetljivosti i društveno odgovornog poslovanja, a to su potvrdili uručivši karlovačkoj udruzi za Down sindrom ček u iznosu od 10.000 kuna.