KABA

Izgradnja dvorane na Dubovcu u završnoj fazi

KARLOVAC – Izgradnja Školske sportske dvorane na Dubovcu u završnoj je fazi.

Preostalo je samo završiti postavljanje sportskog poda, što bi trebalo biti završeno za 15-ak dana, a zanimljivo je da će ovo biti prva sportska dvorana u Karlovcu sa sistemom podnog grijanja. Sa svojih 2.480 m² nova dvorana Osnovne škole Dubovac trostruko je veća od stare koja je izgorjela u požaru prije četiri godine. Sastoji se od manje dvorane za ples, gimnastiku i borilačke sportove čija površina iznosi 200-ak m², te od velike, trodjelne dvorane, velike gotovo 1.300 m² , s tribinama za 270 gledatelja, koja svojim dimenzijama zadovoljava uvjete za sve sportove.

Ispričao je to danas novinarima prilikom obilaska objekta Mladen Grčić iz gradskog Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dubovac_1.mp3}

Premda će sami radovi na izgradnji dvorane na Dubovcu biti gotovi krajem ožujka ili početkom travnja, Grčić i njegov šef, pročelnik Nikola Rogoz nisu željeli prognozirati točan datum otvorenja dvorane. Prije toga je, naime, potrebno provesti postupak javne nabave za potrebnu opremu.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dubovac_2.mp3}

Cijena radova na izgradnji Školske sportske dvorane na Dubovcu iznosi gotovo 19 milijuna kuna. Direktorica karlovačke tvrtke „AB Gradnja“ koja je izvodila radove, Marija Janžetić, zahvalila je gradskoj upravi jer je ovaj posao tvrtki omogućio da unatoč krizi zadrži radnike.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dubovac_3.mp3}

Nova sportska dvorana, za razliku od stare, imat će i energetski efikasno, plinsko grijanje, pa u gradskoj upravi ističu da će to štedjeti proračunski novac.

Također, nova dvorana svojom je veličinom i kapacitetom prilagođena planovima za budućnost. Naime, Grad Karlovac ima u planu proširenje OŠ Dubovac koja trenutno broji 600-ak učenika, za što već postoji idejni projekt. Zato se pri projektiranju nove dvorane vodilo računa o tome da ona bude spremna primiti ne samo sadašnji broj učenika, već i sve učenike koji će ovu školu pohađati nakon proširenja.