KABA

Osnovna škola Grabrik slavi 20. rođendan

KARLOVAC – Danas, na prvi dan proljeća, osnovna škola Grabrik slavi 20. rođendan. Iako škola postoji i duže od dvadeset godina, posljednja dva desetljeća škola samostalno djeluje u svojoj zgradi u Grabriku. O tim prvim godinama škole više je ispričala ravnateljica Željka Škot. 

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/grabrik_1.mp3}

Iduće tri ratne godine u školi Grabrik bili su i učenici osnovne škole Slunj, pa se nastava u to vrijeme odvijala u tri smjene. Nakon odlaska učenika iz Slunja u njihovu matičnu školu nastavljeno je uređenje okoliša škole u Grabriku, kao i završetak izgradnje sportske dvorane, koja je dovršena 2001. godine. Prve godine 1991./1992. školu je pohađalo 844 učenika, dok ih je danas 746. Još jedan zanimljiv podatak iznijela je ravnateljica Željka Škot.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/grabrik_2.mp3}

Povodom ovog velikog jubileja danas je u školi u Grabriku posebno veselo. Od jutra su organizirana sportska natjecanja, a poslijepodne će biti svečana priredba. Učenici i djelatnici škole će se danas ispred škole slikati, i to, za kako su je nazvali, Milenijsku fotografiju.