KABA

Sajam poslova sutra u Domu OS “Zrinski“

KARLOVAC – Mladim i obrazovanim, ali nezaposlenim ljudima, kojih je evidenciji karlovačkog Zavoda za zapošljavanje svakog mjeseca sve više, u pronalasku radnog mjesta mogao bi pomoći Sajam poslova Karlovačke županije koji će sutra biti održan u Domu oružanih snaga „Zrinski” u Karlovcu. Radi se o manifestaciji koju će Hrvatski zavod za zapošljavanje ove godine organizirati već četvrti puta, a čiji je glavni cilj osigurati osobni susret poslodavaca i tražitelja zaposlenja, ispričala je pročelnica karlovačkog Zavoda za zapošljavanje Ana Pozderac.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/sajam_poslova.mp3}

Na Sajam poslova dobrodošli su svi nezaposleni, učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola, njihovi roditelji, ali i svi oni koji već rade, ali razmišljaju o promjeni posla. Za poslodavce će ovo biti idealna prilika da preko izložbenih pulteva i multimedijskih prezentacija predstave svoje tvrtke i potrebe za kadrovima, dok će posjetitelji moći na jednom mjestu prikupiti informacije o potražnji na lokalnom tržištu rada, predstaviti se potencijalnim poslodavcima i ostaviti im svoje životopise.

Osim poslodavaca, na Sajmu će se predstaviti i obrazovne usnove Karlovačke županije, što je organizirano s namjerom da se doprinese boljem profesionalnom usmjeravanju i informiranju o potrebama lokalnog tržišta rada te da se poboljša povezanost i suradnja poslodavaca, javnih ustanova, škola i učilišta.

Sajam započinje 22. ožujka u 11 sati, a nakon svečanog otvorenja bit će održan okrugli stol na kojemu će prvi puta biti javno predstavljene nove Strategije za razvoj ljudskih potencijala Karlovačke županije za razdoblje do 2011. do 2013. godine.