mirsad_srebro

  • March 21, 2011
  • Admin
  • 0

ZAGREB, KARLOVAC – Jedina slijepa osoba koja se jučer natjecala na Taekwon do natjecanju “Feniks budo sport kup“ u Zagrebu, Karlovčanin Mirsad Bećirović, osvojio je srebrnu medalju i time zaradio ovacije okupljene publike.

Na natjecanju u sportskoj borbi i formama u organizacji Taekwondo Kluba “Feniks-Vukomerec“ iz Zagreba natjecalo se 599 natjecatelja iz cijele Hrvatske, mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji. Osim Bećirovića, ispred Taekwondo kluba Karlovac u tehničkim formama natjecao se, u kategoriji mlađih kadeta, i Borna Zlatarić koji je također osvojio srebro.

U iznimno teškoj konkurenciji jedina slijepa osoba na natjecanju Mirsad Bećirović izvodio je 8. Taegeuk – osmu formu koja se inače izvodi na polaganju za crni pojas, na opće oduševljenje svih sudionika ovog prestižnog natjecanja. Mirsada Bećirovića u pratnji psa vodiča Pine publike je glasno bodrila dok je izvodio jednu od iznimno kompliciranih tehničkih formi.

Ovakva natjecanja na kojima ravnopravno sudjeluju osobe s invaliditetom su rijekost, stoga iz Udruge slijepih grada Karlovca i Karlovačke županije zahvaljuju organizatorima koji su pokazali izniman senzibilitet za integraciju slijepih osoba u društvo kroz sport.