udovice_3

KARLOVAC – Udruga obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije i u ovoj godini uključit će se u obilježavanje svih važnih datuma vezanih uz Domovinski rat te povijest i kulturu Hrvatske. Kroz vlastite radionice organizirat će se izložbe radova članica, a u suradnji sa POUK-om, nastojat će se uključiti nove članove u tečajeve informatičkog usavršavanja. U suradnji sa karlovačkom HVIDR-om aktivnije će se uključiti i u sportska natjecanja.

To je uz ostalo rečeno na drugoj GODIŠNJOJ izvještajnoj skupštini na kojoj je o radu u prošloj godini i planovima do kraja 2011. govorila predsjednica Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije Anđa Perak. Udruga ulazi u treću godinu postojanja a njezin rad odvija se kroz Koordinaciju braniteljskih udruga Karlovačke županije čiji je aktivan član. Počelo se sa četrdesetak članova a danas ih Udruga okuplja dvostruko više. Namjera je i dalje djelovati na omasovljenju, rečeno je na skupštini na kojoj se podsjetilo na neke aktivnosti.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/udovice_1.mp3}
udovice_2
Na razini grada i županije članice Udruge sudjelovale su u obilježavanju svih značajnih datuma vezanih uz Domovinski rat, a davale su i potporu drugim udrugama u traženju i ostvarivanju njihovih prava. Posebno je istaknuta vrlo dobra suradnja sa čelnicima gradova Karlovca i Duge Rese te Karlovačke županije, kao i sa Policijskom upravom karlovačkom. Međutim, upućene su i neke zamjerke institucijama na višim razinama – Udruga naime misli kako često postaje teret onima koji bi trebali imati razumijevanja za njih.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/udovice_2.mp3}

Veliku potporu članice ove Udruge imaju u franjevačkom samostanu i kod njegova gvardijana patera Franje Tomaševića kroz „Susrete u razgovoru”. Na tome pater Franjo zahvaljuje i najavljuje da i dalje ostaje na usluzi.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/udovice_3.mp3}

Sudionike godišnje skupštine Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije pozdravili su Višnja Jović, županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb, Damir Brcković iz Policijske uprave karlovačke, Branko Halužan predsjednik Hrvatskog časničkog zbora, Petar Banić predsjednik Korodinacije HVIDR-e Karlovačke županije i Stela Korenjak predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba.

udovice_1