vodovod_djeca

KARLOVAC – Svjetski je dan voda. Ovaj se datum obilježava svake godine 22. ožujka, od 1993. godine. UN na taj način želi podsjetiti na važnost zaštite vode i nedostatak vode za piće u mnogim zemljama svjeta, jer oko milijardu ljudi u svijetu nema pristup sigurnoj pitkoj vodi. Ove je godine međunarodni slogan Svjetskog dana voda “Voda za gradove”, a njime se nastoje osvijestiti institucije i javnost o potrebi očuvanja voda, pogotovo u urbanim sredinama kao i o problematici opskrbe vodom siromašnih predgrađa velikih urbanih cjelina u svijetu.

U povodu Svjetskog dana voda, karlovačka gradska tvrtka „Vodovod i kanalizacija” organizirala je za djecu ekoloških sekcija svih osnovnih škola na području Karlovca obilazak najvećeg vodocrpilišta „Gaza”. Zašto su za obilazak odabrali upravo ovo vodocrpilište pojasnio je direktor Vodovoda i kanalizacije Ivan Mrzljak.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/voda_1.mp3}

Iako je karlovački pročišćivač otpadnih voda gotovo izgrađen, učenici ga danas nisu mogli posjetiti, jer još uvijek traju građevinski radovi.

Dan voda obilježila je danas i Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić”, koja je ovim povodom organizirala radionicu “Vodeno pitanje” i igraonicu „Razgovaramo o značenju voda za sva živa bića na Zemlji, čitamo i listamo literaturu o vodama”.