paminjo_1

  • March 22, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – I kada se mislilo da su sve nedoumice oko stanja u Nogometnom klubu Karlovac završene prije desetak dana, točnije 11. ožujka sada već povijesnim sastankom dijela uprave ovog prvoligaša i trenera Igora Pamića, na jednom nezavisnom internetskom portalu iz Istre objavljene su dvije rečenice o navodnom prelasku trenera karlovčana u redove Istre 1961. No, da je ražanj tu a zec još u šumi, portal se ograđuje već u naslovu stavljajući upitnik u rečenicu iz naslova koja kaže: „Igor Pamić novi trener Istre 1961.?”

Sve je, naravno, moguće pa i prijevremeni raskid tek sklopljenog ugovora između NK Karlovca i prvog trenera Igora Pamića. Podsjećamo da je toga petka, 11. ožujka uz ostalo zaključeno da je dan ranije, dakle 10. ožujka u 16 sati, ukinuta suspenzija treneru Igoru Pamiću te da mu se podmiruje dug za 2010. godinu u cjelosti, a razliku od 17 tisuća kuna Klub se obvezuje platiti do 15. ožujka. Nadalje, dogovoren je raskid postojećeg Ugovora i aneksa Ugovora o treniranju kao i Ugovora o radu, a istovremeno se sklapa novi Ugovor o profesionalnom treniranju koji vrijedi do 30. lipnja 2013. godine. Sve to obostrano je potpisano 10. ožujka.

Raskinuti bilo koji Ugovor uvijek se može, pitanje je samo obeštećenja one strane koja će biti zakinuta. Ode li Igor Pamić prije isteka Ugovora, morat će obeštetiti nogometni klub Karlovac u skladu s odredbama toga Ugovora. Njegov eventualni odlazak prije bi mogao biti uvjetovan posljednjim zbivanjima u klubu iz Mekušanskog polja koja, iako zaliječena, očito nisu i izliječena. Pamić još uvijek nije zaboravio na, kako ih je nazvao, podmetanja iz Uprave kluba. Najviše zamjera aktualnom predsjedniku Stjepanu Turkoviću jer njega drži najvećim krivcem za posljednja zbivanja unutar kluba. S druge pak strane, navijačka skupina Gademz, ne podržava aktualnog predsjednika – svojedobno je organizirala i potpisivanje peticije za njegovu smjenu! Kulminacije za to su i na utakmicama koje Karlovac igra na svom stadionu kada se skandira Turkoviću da ode!

Igor Pamić načelno je demantirao vijest o odlasku u Istru 1961. jer sa tim klubom nije potpisao nikakav ugovor. Ponuda istarskog prvoligaša stoji, o njoj će najvjerojatnije odlučiti poslije sastanka s predsjednikom Turkovićem. Teško je vjerovati da će predsjednik karlovačkog prvoligaša popustiti i pokušati nagovoriti Pamića da ostane. Time bi sam sebi udario pljusku i iz sukoba još uvijek ne bi izašao kao pobjednik.

Tko će, ako Pamić ode, biti novi trener Karlovca za sada se samo nagađa. No, malo je poznata i ova činjenica – toga petka, 11. ožujka u ranim jutarnjim satima predsjednik i direktor Karlovca Stjepan Turković i Zdravko Marčetić posjetili u trenera Ilovca Sanjina Lucijanića i tražili ga da preuzme mjesto prvog trenera Karlovca. Sve to događalo se prije već spomenutog sastanka u podne, 11. ožujka.

Na poslijepodnevnom treningu možda se više dozna… ili da netko organizira kladionicu?