sajam_poslova_7

KARLOVAC – U Karlovcu se danas održava četvrti po redu Sajam poslova. Radi se o manifestaciji koju organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje pod pokroviteljstvom Karlovačke županije i Grada Karlovca, a čiji je glavni cilj osigurati osobni susret poslodavaca i tražitelja zaposlenja. Na Sajam poslova dobrodošli su svi nezaposleni, učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola, njihovi roditelji, ali i svi oni koji već rade, ali razmišljaju o promjeni posla. Na ovogodišnjem sajmu sudjeluje 40 izlagača, s time da ove godine sudjeluje i šest srednjih strukovnih škola. Strukovne škole su ove godine uključene u Sajam poslova kako bi se promovirala deficitarna zanimanja.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/sajam_poslova_2011/*{/rokbox}

Jedno od zanimljivih predavanja na Sajmu poslova bilo je o kompetenciji na suvremenom tržištu rada, o čemu je više ispričala pročelnica karlovačke područne službe Zavoda za zapošljavanje Ana Pozderac.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/sajam_1.mp3}

Sajam poslova je prilika da Zavod za zapošljavanje predstavi novu Strategiju razvoja ljudskih potencijala za našu županiju, koja će vrijediti do 2013. godine.

Projekti i programi u sklopu Strategije financirat će se putem predpristupnih i strukturnih programa Europske unije, pojasnila je pročelnica Pozderac.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/sajam_2.mp3}

Prema viziji Strategije razvoja ljudskih potencijala Karlovačka županija bi do 2020. godine trebala biti regija fleksibilnog i aktivnog tržišta rada.

Sajam je za posjetitelje otvoren do 16 sati u Domu Oružanih snaga „Zrinski”.