crotour11

HRVATSKA, KARLOVAC – 73 inozemna turistička agenta iz 16 zemalja boravi od jučer u Karlovačkoj županiji u skopu inspekcijskog putovanja kontinentalnom Hrvatskom, koje je organizirano za vrijeme turističkog sajma CROTOUR na Zagrebačkom velesajmu. Riječ je o turističkim agentima iz Belgije, Češke, Danske, Velike Britanije, Italije, Finske, Francuske, Njemačke, Švicarske, Nizozemske, Švedske, Slovenije, Španjolske, Portugala, SAD-a, pa čak i dalekog Japana, koji u Hrvatskoj borave na poslovnoj radionici „BUY CROATIA”, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice.

Četverodnevni program inspekcijskog putovanja započeo je jučer u Zagrebu, a poslijepodne je nastavljen u Karlovačkoj županiji na seoskom imanju Gorice i obilaskom Ogulina. U svim gradovima i mjestima obilaska organiziran je zanimljiv program koji uključuje razgledavanje važnih turističkih mjesta i specifičnosti određenih odredišta.

Danas je na programu razgledavanje Ličko–senjske županije, memorijalnog muzeja Nikole Tesle, Nacionalnog parka Plitvička jezera, a zatim povratak u Karlovačku županiju i posjet Rastokama. Nakon obilaska Rastoka, večerat će u hotelu „Korana Srakovčić”. Dio agenata ondje će i prenoćiti, a ostali će noć provesti u hotelima „Europa” i „Carlstadt”.

Sutra će turistički agenti razgledati Karlovac. U planu je i posjet Starom gradu Dubovcu, gdje će moći vidjeti turističku ponudu – sokolarenje, streličarski tabor, kostimirane povijesne likove i tradicijski stol. Nakon toga ponovo kreću za Zagreb, gdje će se u subotu održati poslovna radionica „BUY CROATIA”.