usk

KARLOVAC – Intenziviranje suradnje na svim poljima, posebice na području gospodarstva, bilo je tema razgovora izaslanstva Unsko-sanskog kantona iz Bosne i Hercegovine i vodstva Karlovačke županije.

Jednim od najvažnijih područja suradnje obje strane vide rješavanje problema nekada uspješne bosansko-hercegovačke tvrtke „Agrokomerc”, koja je osnovana za vrijeme bivše Jugoslavije. Nakon Domovinskog rata, budući da se hale te tvrtke nalaze na području Hrvatske, odnosno u općini Cetingrad koja pripada Karlovačkoj županiji, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa i činjenice da je tvrtka u međuvremenu zapala u teške probleme, većina tih hala prepuštena je propadanju. Na današnjem sastanku zaključeno je da je potrebno hitno zajednički poraditi na tome da se takva situacija promjeni, rekao je karlovački župan Ivan Vučić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/usk_1.mp3}

S Vučićem se slaže i predsjednik Kantonalne skupštine Husein Rošić, koji se nada da će rezultati ovog sastanka biti konkretizirani u Sporazumu koji bi potom trebao biti dan na usvajanje Skupštini Karlovačke županije i Unsko-sanskog kantona.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/usk_2.mp3}

Na sastanku je također bilo riječi o postavljanju spomen ploča na mjestima stradavanja pripadnika Armije BiH i civila na području Slunja i okolnih mjesta u Domovinskom ratu i zajedničkom obilježavanju važnih datuma iz bliže povijesti. Dogovorena je međusobna suradnja na rješavanju ovih pitanja kroz zajedničku inicijativu prema državnim tijelima Republike Hrvatske.