KABA

Prijavite se za besplatni program edukacije za voditelje seoskog turizma!

KARLOVAC – „Voditelj seoskog turizma” naziv je besplatnog obrazovnog programa koji će se od sredine travnja početi provoditi u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta POUKA u Karlovcu. Program se upisuje u radnu knjižicu, a namijenjen je prije svega registriranim obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima, ali i ostalima koji se bave ili se tek žele baviti nekim oblikom ruralnog turizma.

Program obrazovanja za voditelje seoskog turizma samo je dio šireg projekta „Mreža obrazovnih ustanova za uspostavljanje EU standarda u seoskom turizmu”, čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Samobor, dok karlovačka POUKA, kao i Pučko otvoreno učilište „Hrvatski dom” Petrinja i Centar za cjeloživotno učenje Zagreb u projektu sudjeluju kao partneri. Edukacija za voditelje seoskog turizma provodit će se, stoga, osim u Karlovcu, i u Petrinji te u Samoboru, a predviđeno je da će program, ovisno o interesu, pohađati između 40 i 70 osoba. Projekt sa 83 posto sredstava sufinancira Europska unija, a njegova ukupna vrijednost je 135,5 tisuća eura.

Partneri se nadaju da će ovaj projekt doprinijeti buđenju i poticanju novog razvoja karlovačkog kraja, ispričao je predsjednik Upravnog vijeća POUKE Zdenko Ševrović.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/pouka_1.mp3}

Karlovačka, Zagrebačka i Sisačko-moslavačka županija odabrane su za ovaj projekt zbog potencijala koje imaju za razvoj ruralnog turizma, što je u skladu i sa nastojanjima da se produži turistička sezona privlačenjem turista na područje kontinentalne Hrvatske, objasnila je voditeljica obrazovnih programa POU Samobor Itana Bukovac. No, budući da u Karlovačkoj županiji za sada postoji samo jedno, a u samom Karlovcu niti jedno obiteljsko-poljoprivredno gospodarstvo registrirano za seoski turizam, ispričala je i kome bi sve mogla koristiti ova edukacija.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/pouka_2.mp3}

Prijave će se primati do 11. travnja, a obrazovanje će započeti sredinom mjeseca.