rakovac1

KARLOVAC – Preostalo je još samo nekoliko dana do izbora za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, koji će, podsjetimo, biti održani u nedjelju, 3. travnja. U skladu s time zahutala se borba karlovačkih stranaka za glasove birača. Dok HDZ, barem deklarativno uvjeren u uspjeh na izborima, primjenjuje tzv. pozitivnu kampanju u kojoj nabraja do sada učinjeno, njihovi politički protivnici čine suprotno, i aktivnije nego ikada prije na izborima za mjesnu samoupravu kritiziraju dosadašnji rad gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Tako su se danas, predstavljajući svoj program za GČ Rakovac, predstavnici koalicijske liste SDP-HNS osvrnuli na nedavnu izjavu gradonačelnika Damira Jelića, koji je, komentirajući dolazak prosvjednika pod prozor njegovog stana u ovoj gradskoj četvrti, rekao da ionako “ne živi u baš uglednom dijelu grada”. Nositelj liste, SDP-ov Žarko Latković, svjestan je da s novcem kojime će gradska četvrt raspolagati neće moći realizirati veće projekte, no obećaju da će Rakovac nastojati učiniti ugodnijom četvti i u okviru svojih mogućnosti pomoći njenim mladim stanovnicima.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/rakovac_1.mp3}

Također su kritizirali HDZ-ov predizborni letak za GČ Rakovac, kojega su nazvali pamfletom. Tvrde da je većinu projekata za koje je u letku zaslužnom proglašena gradska četvrt zapravo provela gradska uprava, jer, ističu, riječ je o vrijednim projektima koji se ne bi mogli financirati od 35.000 kuna koliko iznosi godišnji proračun za GČ Rakovac.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/rakovac_2.mp3}

rakovac2

Sadašnjem vodstvu GČ Rakovac koalicija SDP-HNS također zamjera neredovito održavanje sjednica, ali i zatvorenost prema stanovništvu. Ukoliko dobiju dovoljno glasova, obećaju da će trošenje novca biti transparentnije te da će ljudima s Rakovca omogućiti svakodnevno okupljanje i druženje u svojim prostorijama.