pruzni_prijelaz

KARLOVAC, DUGA RESA – Križanje željezničke pruge Zagreb – Rijeka s lokalnom cestom u Donjem Zvečaju nedaleko od Duge Rese neprikladno je osigurano i mještani se žale zbog čestih situacija opasnih po život. Na ovaj dugogodišnji prometni problem podsjetio je SDP-ov županijski vijećnik dr. Bruno Kurelić, postavljajući jučer na sjednici Skupštine Karlovačke županije županu pitanje što čini za zaštitu života mještana i ostalih koji prelaze to raskrižje, odnosno da li je izvršio pritisak na Hrvatske željeznice koje su nadležne za rješavanje ovog problema.

Riječ je o željezničkom prijelazu kojega svakodnevno koristi 500-ak osoba, a koji je već godinama poznat kao izuzetno opasan jer su se na njemu već događale nesreće s tragičnim posljedicama. Posljednja nesreća dogodila se početkom ove godine, a u njoj su živote izgubila dvojica mlađih muškaraca. Prije dvije godine na istom se prijelazu dogodila se još jedna slična nesreća sa smrtno stradalom osobom, nakon čega je postavljena svjetlosno-zvučna signalizacija. No, čini se da to nije dovoljno.

Župan Ivan Vučić kaže da je  kontaktirao HŽ u vezi s ovim problemom te da mu je odgovoreno da je osiguranje tog prijelaza brkljom u planu upravo tijekom ove, 2011. godine.