gimazija_rodjendan2

KARLOVAC – Svečanom akademijom koja je točno u podne započela u Gradskom kazalištu „Zorin dom”, Gimnazija Karlovac obilježila je 245. obljetnicu djelovanja i rada.

Gimnazijalci i njihovi mentori pripremili su za uzvanike bogat program, pa se na današnjoj svečanosti mogli čuti više o povijesti škole i zanimljivim crticama iz njene prošlosti, pogledati kratki film „Školski odmor Ljudevita Gaja” o njegovoj borbi protiv germanizacije, kao i snimljene intervjue s bivšim učenicima škole koji su kasnije postigli impresivne karijere. Predstavljeni su i znameniti gimnazijski učenici i profesori – Ljudevit Rossi, Mirko Seljan, Rudolf Taclik, Nikola Tesla, Ljudevit Jonke, Ivan Goran Kovačić, Marija Vrbetić, Petar Skutari i Slavko Mihalić. Također je promovirana školska zastava čiji su autori učenici Hrvoje Rudeš i Marin Petrunić, a praizvedena je i školska himna koju su osmislili učenici Endrina Pavlić i Karlo Jurković.

gimnazija_rodjendan3

Svečanosti su, uz profesore i maturante Gimnazije, nazočili brojni gosti, među ostalima karlovački gradonačelnik Damir Jelić koji je i sam bivši profesor ove škole, njegova zamjenica Marina Kolaković, pročelnica za društvene djelatnosti Andreja Navijalić, dožupan Ivan Banjavčić, saborski zastupnik Branko Vukelić i mnoge druge osobe s lokalne društveno-političke scene.

gimnazija_rodjendan

Svečanost obilježavanja 245. rođendana Gimnazije trajala je cijelog ovog tjedna, a bit će završena sutra, kada će u Maloj školi, s početkom u 18 sati, biti održano predstavljanje publiciranih radova gimnazijskih profesora.